Συνέδριο «Στρατηγική Προετοιμασία & Κρήτη Ενέργειας»

Η Candia Taxi A.E. στηρίζοντας το Νομαρχιακό Τμήμα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου και το συνέδριο «Στρατηγική Προετοιμασία & Κρήτη Ενέργειας» στις 20 Απριλίου 2016 και ώρα προσέλευσης 16.30, στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης – Παράρτημα Ηρακλείου, στην αίθουσα Κ28, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις σημαντικών ομιλητών, όπου θα αναλυθούν τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και που αφορούν θέματα υδρογονανθράκων, γεωπολιτικής, θέσεων εργασίας, LNG αλλά και γενικότερα τα δίκτυα ενέργειας με σημείο αναφοράς την Κρήτη.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που αφορά όλους τους ενεργούς πολίτες της πόλης μας αλλά και όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν έγκυρα για αυτά τα σημαντικά θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Κρήτη

Ακολουθεί προς ενημέρωση σας, το επίσημο Δελτίο Τύπου των διοργανωτών καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Στρατηγική Προετοιμασία & Κρήτη Ενέργειας
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου διοργανώνει το Συνέδριο «Στρατηγική Προετοιμασία & Κρήτη Ενέργειας» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στις 20 Απριλίου 2016 και ώρα προσέλευσης 16.30, στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης – Παράρτημα Ηρακλείου, στην αίθουσα Κ28.
Επενδύοντας στις ενεργειακές εξελίξεις της ΝΑ Μεσογείου που ολοένα πολλαπλασιάζονται, είναι απαραίτητο το πέρασμα στο πεδίο δράσης της προετοιμασίας για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε το παρόν Συνέδριο με σκοπό να αναδειχθούν θέματα υδρογονανθράκων, γεωπολιτικά, θέσεων εργασίας, LNG αλλά και γενικότερα τα δίκτυα ενέργειας με σημείο αναφοράς την Κρήτη. Το Συνέδριο αφορά μηχανικούς, φοιτητές, επιχειρηματίες και πολίτες που τους ενδιαφέρει να προετοιμαστούν και να οικοδομήσουν τη νέα ενεργειακή πραγματικότητα.
Site ske2016.wordpress.com
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16:30 – Προσέλευση 17:00 – Έναρξη, Χαιρετισμοί
Συντονιστής Συνεδρίου: Γεώργιος Σαχίνης, Δημοσιογράφος
17:20 – 17:40
Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας.
«Ενεργειακός σχεδιασμός Κρήτης- αναπτυξιακές προοπτικές.»
17:40 – 18:00
Δρ. Εμμανουήλ Καραπιδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης.
«Το ενεργειακό σύστημα της Κρήτης – ευκαιρίες και προοπτικές.»
18:00 – 18:20 (Skype call)
Δρ. Αντώνης Φώσκολος, Ομότιμος Επιστημονικός Ερευνητής της καναδικής Κυβέρνησης. Ομότιμος καθηγητής, τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
«Υπεργιγαντιαίο κοίτασμα ZOHR – επιπτώσεις στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Κύπρο και νότιο Κρήτη.»
18:20 – 18:40
Δρ. Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός σύμβουλος.
«Στρατηγική Κρήτη Ενέργειας.»
Διάλειμμα: 18:40 – 18:55
19:00 – 19:20 (Skype call)
Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της FLOW A.E.
«Κόστος Παραγωγής Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο & Νότια της Κρήτης.»
19:20 – 19:40
Τερέζα Φωκιανού – Μαλαβέτα , Πρόεδρος & Δ.Σ FLOW A.E , Μέλος Δ.Σ. ΙΕΝΕ, τ.Δ/νουσα Σύμβουλος ΔΕΠ-ΕΚΥ.
«Ο Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Πιθανών Στόχων Υ/Κ στην Νότια Θάλασσα της Κρήτης , μετά τις εξελίξεις στην Ν.Α. Μεσόγειο.»
19:40 – 20:00
Χαράλαμπος Πίππος, Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.), ως ενεργειακός εμπειρογνώμων. Επίτιμος Διευθυντής του π. Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
«Τα δίκτυα ενέργειας, με έμφαση στα φυσικού αερίου, και οι δρόμοι LNG στη ΝΑ Μεσόγειο και οι προοπτικές τους.»
20:00 – 20:20
Δρ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης, Κοσμήτορας Σ.Τ.ΕΦ. & Καθηγητής του τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕΙ Καβάλας.
«Μηχανικός πετρελαίου: Σπουδές – επαγγελματικές προοπτικές.»
20:20 – 21:00
Ερωτήσεις – Συζήτηση
Διοργάνωση Νομαρχιακού Τμήματος Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Leave A Comment